Belföld

Fia balesetének helyszínéről lopott

Ellopta a terhelő bizonyítékot egy hódmezővásárhelyi apa a fia által okozott baleset helyszínéről – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tavaly október 21-én, a kora reggeli órákban ütött el egy biciklistát az út kerékpársávján egy 18 éves fiatalember, akit életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi traumatológiai klinikára.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, a sofőr elmondta, hogy a kerékpáros nem világította ki magát, megbillent, majd elvesztette egyensúlyát, így került az autó elé. A helyszínelőknel azonban feltűnt, hogy a nyomok nem erre vallanak. Később pedig a nyomozás kiderítette, a kocsi a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, és a biciklis lámpáját valaki eltüntette a helyszínről.

A balesetet okozó fiatalember ezután bevallotta, hogy az eset után felhívta édesapját, aki érte jött és eltette a földre leesett lámpát, hogy a felelősséget áthárítsák a kerékpárosra. A nyomozás során végül az apa is elismerte tettét.

A rendőrség a balesetet okozó sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétsége, míg édesapja ellen bűnpártolás bűntette miatt javasol vádemelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik