Belföld

Kommandósok törtek az emberrablókra

Elfogtak három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaikkal részt vettek egy novemberi budapesti emberrablásban - közölte honlapján a rendőrség kedden.

A BRFK nyomozói hétfőn elfogták S. D., valamint még február 9-én M. N. és Ö. V. férfiakat, akiket a rendőrség azzal gyanúsít, hogy társaikkal együtt részt vettek egy emberrablási ügyben.

A nyomozók a előbbi gyanúsítottat Budapesten VI. kerületi Szinyei Merse utcában, míg a másik kettőt ma Budapesten a XXI. kerületi Erdősor utcában fogták el. A rendőrök indítványozták az előzetes letartóztatásukat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztály szervezett bűnözés elleni osztálya eljárást folytat emberrablás megalapozott gyanúja miatt V. Gy. és társai ellen.

2010. november 10-én ugyanis Budapesten, a XIII. kerületben egy áruház éttermébe V. Gy. és több társa üzleti megbeszélésre hívott egy férfit, akivel korábban üzleti kapcsolatban álltak. V. Gy. szerint a sértettnek ebből az üzleti kapcsolatból fennmaradó, ki nem egyenlített tartozása van.

Az étteremben a sértettet elfogták, és elvették a telefonját, a diktafonjából pedig kivették az elemeket és akkumulátort. Megakadályozták azt is, hogy segítséget kérjen. Szabadon bocsátását ahhoz kötötték, hogy a férfi fizessen nekik. Miután az áldozatot halálosan megfenyegették a nála lévő laptopon pénzt utalt át V. Gy. cégének. Miután a vállalkozó fizetett elengedték, a támadók azonban még többet kértek.
Csepeli családi házban fogták el az elkövetőket - galéria (mti)

Csepeli családi házban fogták el az elkövetőket – galéria (mti

A megfélemlített áldozat feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A szervezett bűnözés elleni főosztály munkatársai pedig összehangolt akció keretében 2010. november 16-án a Budapest XIII. kerületben lévő áruház éttermében elfogták V. Gy.-t és D. Gy.-t, Nyíregyházán pedig Sz. S.-t. Őrizetbe vették őket, majd a bíróság előzetes letartóztatásukat rendelte el.

A eljárás során azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Zs. L. és K. F. budapesti férfiakat, valamint M. J. vecsési lakost. Mindhármukat elfogták az elmúlt év végén, illetve ez év elején. M. J. ellen két szerv által kiadott elfogatóparancs volt érvényben. A nyomozók mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bíróság elrendelte előzetes eltartóztatásukat.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható továbbá a szökésben lévő Bruder Balázs is, akinek körözését 2010. december 6-án rendelte el a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben a további eljárást – emberrablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztály szervezett bűnözés elleni osztálya folytatja le – olvasható a BRFK közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik