Belföld

MSZP: aktivistákra támadt a miskolci alpolgármester

Fizikai atrocitás ért két szocialista aktivistát május 1-jén Miskolcon a csanyiki majálison, Zsiga Marcell alpolgármester kicsavarta a szórólapokat a kezükből – közölte Bartha György, az MSZP miskolci irodavezetője. Zsiga szerint hazudik, és bocsánatkérést követel - írta a Minap.hu.

Bartha György állítása szerint Zsiga Marcell miskolci alpolgármester kicsavarta a részben személyét érintő szórólapokat az aktivistáik kezéből a majálison – írja a Minap.hu.

“A szórólapon egyébként az MSZP csak olyan dolgokat állított, ami nyilvános adatokon alapul, s amit maguk az érintett képviselők is részben elismertek. Azt mondtuk, hogy Kriza Ákos polgármester a mai napig törvénytelenül vezeti a várost, mivel nem szüntette meg az összeférhetetlenségét. A fideszes többségű önkormányzat áprilisban törvénytelenül adott felmentést az összeférhetetlenség alól. Azt is mondtuk, hogy Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, miskolci alpolgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő hónapokig törvénytelenül, duplán vett fel költségtérítést. Rámutattunk, hogy Sebestyén László országgyűlési képviselő az ÉRV fejlesztési és karbantartási igazgatójaként etikátlanul magas, havi egymilliós fizetést vesz fel. Az ÉRV 100 százalékban állami cég. Állami cég vezetője a törvény szerint nem lehet országgyűlési képviselő. A Fidesz 2/3-os többsége szerint Sebestyén László nem sért törvényt” – ismertette sajtótájékoztatóján a szórólap tartalmát Bartha György, az MSZP miskolci irodavezetője. Hozzátette: nem volt akkora az inzultus, hogy feljelentést tegyenek miatta.

“Aljas hazugság ez az állítás! Semmi ilyet nem tettem. Nyilvánosan kérjenek bocsánatot a megrágalmazásomért. A szocialisták folyamatosan hazudtak. Gyurcsány Ferenc is hazudott. Úgy látszik most Barha György se tett mást” – reagált a Minap.hu megkeresésére a sajtótájékoztatón elhangzottakra Zsiga Marcell alpolgármester.
Zsiga Marcell a Parlamentben. Fotó: Kovács Attila / MTI

Zsiga Marcell a Parlamentben. Fotó: Kovács Attila / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik