Belföld

Kicsik raboltak, zsaroltak, zaklattak

Testi sértés, zaklatás, zsarolás és rablás miatt indított eljárást a rendőrség két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolás diák, egy 15 éves lány és egy 16 éves fiú ellen - közölte Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 15 éves, hatodikos lány az egyik mátészalkai iskolában december óta fenyegette, januárban pedig meg is verte 13 éves osztálytársát – mesélte a százados.

Hozzátette: a megvert diáklány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja miatt súlyosabb következménye is lehetett volna a történteknek.

A szóvivő közölte: Csengerben pedig egy 16 éves, hetedikes fiú veréssel arra kényszerítette osztálytársát, hogy cserélje el vele a cipőjét. Amikor a sértett másnap új cipőben érkezett az iskolába, azt is ugyanúgy elvette. Egy másik osztálytársát pedig kétszer megverte, hogy egy-kétezer forinthoz jusson tőle, de a fiú nem fizetett.

A gyanúsítottként kihallgatott mátészalkai lány azzal indokolta tettét, hogy az osztálytársa megsértette és pletykált róla. A csengeri fiú, aki beismerő vallomást tett, azt mondta a rendőröknek, hogy otthon kapott pénzt új lábbelire, de azt megtartotta, mert a veréssel szerzett új cipőt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik