Belföld

Néhány óra alatt meglett az idős asszony kirablója

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a 17 esztendős fiatalembert, aki egy idős asszonyt rabolt ki Szentesen; a fiatalt tucatnyi bűncselekménnyel gyanúsítják - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

A rablás még vasárnap történt, a fiatal hátulról meglökte az idős nőt, táskáját pedig kitépte a kezéből. Az asszony a lökés következtében elesett, és könnyebb sérüléseket szenvedett – mondta Tuczakov Szilvána.

A rabló elszaladt a helyszínről, a rendőrök azonban rövid idő alatt a nyomára akadtak, és az otthonában tartott házkutatás során megtalálták a a táska elszenesedett maradványait, a táskát ugyanis egy kályhában megpróbálta elégetni a gyanúsított – közölte az őrnagy.

A fiatalembert a rendőrség a rabláson kívül tizenkét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, ezek közül kettő szombaton történt: előbb egy kerékpárost lopott meg, és a tárcájában talált bankkártyával pénzt akart fölvenni, majd egy idős rokkant nőtől vette el a táskáját. A fiút a rendőrség őrizetbe vette, ellene többi között rablás, kifosztás és lopás meglapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik