Belföld

Megvannak a Kén utcai födémtolvajok?

A rendõrség két huszonéves férfi elõállított, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, amely nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivõje elmondta, a két férfi kihallgatása jelenleg is tart.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház elsõ emeleti lakásában. A balesetben kilenc ember könnyebben megsérült. Az öt gyereket – köztük egy csecsemõt – a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnõttek egyike sem szorult kórházi kezelésre.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivõje azt közölte, hogy az épületbõl több mint száz embert mentettek ki.

70 embert helyeztek el

Barta Ágnes, a Fõvárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-t arról tájékoztatta, hogy ideiglenes befogadó állomásként a Timót utcában egy középiskolát jelöltek ki, ahol 70 embert helyeznek el.

Petróczi Tímea, az OKF szóvivõje közleményben tudatta, hogy a többi ember rokonokhoz, ismerõsökhöz ment.

Két lakás életveszélyes

Kisdi Márk Máté, a Fõvárosi Tûzoltó-parancsnokság szóvivõje korábban elmondta: az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot megsértette.

A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, ám a lakók valószínûleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni – mondta el a sérült gyermekeket meglátogató Bácskai János (Fidesz-KDNP) ferencvárosi polgármester.

Engedély nélküli zuhanyzó

A polgármester megerõsítette, hogy valószínûleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltûnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.

A IX. kerületi rendõrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a Kén utcai egyik lakóház födémének csütörtök kora hajnali leszakadása ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik