Élet-Stílus

Változás a boltok polcain: tejtermékek és neveik változhatnak meg

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu
Szigorítana az Agrárminisztérium.

Társadalmi vitára bocsátotta a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásának módosítását az Agrárminisztérium – vette észre az Agroinform. A változások egyebek mellett a kecskesajtok és a tejalapú italokat érinti.

A „kecskesajt” megnevezés csak abban az esetben szerepelhet majd egy terméken, ha az 100 százalékban kecsketejből készült, míg a tejalapú italok esetében a víz hozzáadásával készült, 70 százaléknál kisebb tejtartalmú termékek nem használhatják a „tej” szót a megnevezésükben – írja a lap.

További változás, hogy

  • félzsíros tej megnevezés csak a 2,8%-os zsírtartalmú tejekre vonatkozhat majd;
  • tejföl, túró és túrósajt előállítása során élelmiszer-adalékanyagokat nem lehet alkalmazni;
  • a kakaós és karamellás tejeknél nem lehet színezéket használni;
  • szigorodik a laktózmentes termékek címkézése is, a maradék laktóztartalmat a termékeken „laktóztartalom < 0,1 g/100 g” formában kell feltüntetni.

Ajánlott videó

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
Olvasói sztorik