Belföld

Aki lebuktatta Budaházyt – hangfelvétellel

Nyilvánosságra hozták azt a hangfelvételt, amelyen a Magyarok Nyilai néven ismert, terrorizmussal vádolt csoport előzetes letartóztatásban lévő tagja elismeri, ők verték meg Csintalan Sándor műsorvezetőt, ők dobtak Molotov-koktélt országgyűlési képviselők házára, és ők robbantottak Szilvássy György nyaralójánál. Hangfelvétel az fn.hu-n!

Az RTL Híradó birtokába került néhány részlet abból a titokban készített hangfelvételből, amelyik a legfontosabb bizonyíték a Magyarok Nyilai néven ismert terrorizmussal vádolt csoport ellen.

“- Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
– És az mi?
– Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvássynál, én lőttem a Hiller házára, mit akarsz még?” – hangzik el egy titokban készített hangfelvételen.

Csintalan Sándort, a Hír Televízió műsorvezetőjét 2007. decemberében egy társasház teremgarázsában verték össze. Hiller István oktatási és Kóka János akkori gazdasági miniszter ingatlanjai ellen néhány nappal később hajtottak végre támadást. Szilvássy György titkosszolgálati miniszter nyaralójánál pedig 2008. szeptemberében robbantottak – olvashatjuk az RTL Hírek honlapján.

A hangfelvétel – a képen látható – Benkő György kocsijában készült, aki éve óta ismerte az egyik gyanúsítottat. Száz méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak. Benkő azt mondja, az ismerőse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett. „Úgy gondoltam, hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen. Azt, hogy szétverünk egy várost, embereket, rendőröket, civileket, autókat, bármit” – mondta Benkő György.

Azt állítja, úgy tett, mintha maga is szélsőséges radikális lenne, miközben minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Ezután bevonták abba a merényletbe, amit Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ellen terveztek.

“- Ez az éjszakai történet ez tulajdonképpen a jövő hétről szól.
– A jövő hétről?
– Igen. Lent van egy kézigránát az egyik országgyűlési képviselő lakására. Sofőr kell. És akkor utána nem hivatalosan külsős munkatárs vagy.

Benkő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen. Ezután csapott le a rendőrség a csoport tagjaira, jelenleg 16 embert gyanúsítanak azzal, hogy terrorcselekményeket követtek el, köztük Budaházy Györgyöt, aki az ügyészség szerint a terrorszervezetet vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik