Belföld

Sikertelen szökés Kecskeméten

Szökést kísérelt meg egy előzetes letartóztatásban lévő férfi a Kecskeméti Városi Bíróság épületében szerdán, de a bilincsein lévő vezetőszíj beakadt az épület ajtajának a kilincsébe és így el tudták fogni őt az őrök.

Az előzetes letartóztatásban lévő 21 éves ceglédi férfi a bíróság épületében az őt kísérő törzsőrmestert egy alkalommal a bilinccsel fejen ütötte, majd ellökte magától, a vezetőszíjat kitépte az őr kezéből és elszaladt – tájékoztatott a szökési kísérlet részleteiről a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás főhadnagy elmondta: a férfi menekülése közben a vezetőszíj beakadt a bejárati ajtó kilincsébe, így el tudták fogni őt az őrök. Ekkor a férfi a fejével szándékosan kitörte a bíróság ajtajának üvegét, ennek során 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség nyomozást rendelt el hivatalos személy elleni erőszak bűntette, fogolyszökés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a ceglédi férfi ellen, akit a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetből csak az ügyének a tárgyalására szállítottak Kecskemétre – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik