Belföld

Megharaptak egy rendőrt Faddon

Ittasan randalírozott, majd a velük szemben intézkedő rendőrökre támadt két férfi és egy fiatalkorú fiú Faddon - közölte a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense.

Buda Bernadett tájékoztatása szerint hétfő éjszaka a háromfős társaság a házának udvarán bántalmazott egy faddi férfit, mert szóvá tette, hogy hangoskodnak, és borosüvegeket dobálnak el az utcán.

A két erősen ittas férfi és fiatalkorú társuk a helyszínre érkező rendőrökre is rátámadt, letépték az egyik járőr ingét, és egyikük a karján megharapta a rendőrt – mondta a sajtóreferens.

A három, garázdasággal gyanúsított elkövető közül kettőt őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az őrizetbe vett 17 éves fiú ellen erőszakos bűncselekmény miatt több eljárás is folyamatban van – közölte Buda Bernadett.

Leányváron egy 65 éves helybéli lövöldözött ittasan házának udvarán, majd a kiérkező járőrökre is rálőtt. Házában gázpisztolyt és légfegyvert találtak – tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

Egy ismeretlen telefonáló jelentette be a dorogi kapitányságon, hogy egy férfi lövéseket ad le saját háznak udvarán. A rendőrök nem láttak senkit, ezért felszólították az elkövetőt, hogy tegye le fegyverét, és jöjjön ki a házból – mondta a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság sajtóreferense.

A férfi a rendőrökre lőtt, később a kiérkező erősítés láttán ellenkezés nélkül, ittasan dülöngélve kijött az épületből. A házban gázpisztolyt és légfegyvert találtak. Az akcióban senki sem sérült meg – tette hozzá Léber Gabriella.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik