Belföld

Megkéselték a Fidesz aktivistáit

Kedden, kora este Budapest XIII. kerületében, az Angyalföldi úton ismeretlen tettesek megtámadták, majd késsel megszúrták a Fidesz ajánlószelvényeket gyűjtő aktivistáit.

A késelés előtt szóváltás alakult ki az aktivisták és az ismeretlen támadók között. Ennek során a tettesek a sértettek politikai hovatartozását becsmérelték alpári módon.

Ezután történt a késelés, melynek során az egyik aktivista 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Később két fiatal pedig a XIII. kerületi rendőrkapitányságon tett feljelentést.

A Fidesz is reagált a történtekre, Harrach Tamás XIII. kerületi Fidesz-KDNP frakciójának képviselője azt mondta, megdöbbentőnek tartják, hogy a kerületben egyre nagyobb méreteket ölt a politikai agresszió.

A BRFK szerdai közleménye szerint a rendőrség rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló információk szerint az elkövető becsmérelte a sértetteket és késsel fenyegetőzve az értékeiket követelte.

A támadó az egyik sértettől elvette készpénzét és cigarettáját. A másik sértettől megkísérelte elvenni mobiltelefonját, aki azonban ellenállást tanúsított, így a kialakult dulakodás közben a támadó késével hámsérülést okozott neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik