Belföld

Orbán miatt maradhat kórházban Horn

Az atv.hu szerint a Honvédkórházban azt fontolgatták, hogy hazaküldik a bent fekvő Horn Gyulát, de Orbán Viktor közbenjárására mégis maradhatott.

Horn Gyula korábbi miniszterelnök több mint három éve fekszik a budapesti Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban, ahol súlyos agyi betegséggel ápolják.

Őrökkel és kamerákkal felszerelt VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem is fogad, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére.

Magyarország 1994 és 1998 közötti miniszterelnöke utoljára három évvel ezelőtt, a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt. Viselkedésén már akkor érződött, hogy súlyos, Alzheimer-kórhoz hasonlító betegségben szenved – idézi fel az ATV.

Horn Gyula

Horn Gyula

Horn Gyula betegségéről különféle elméletek láttak napvilágot: alvás- és memóriazavarok, Alzeheimer-kórhoz hasonló állapot, előrehaladott agysorvadás, majd idén nyáron több lap hírül adta, hogy rosszabbra fordult az állapota. Az atv.hu információi szerint a volt miniszterelnök betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne otthoni ápolása is.

A televízió úgy tudja, a Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó intézményből, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik