Belföld

Bejárják Magda Marinko útját

A délvidéki halálosztó bűncselekményeit idézi fel 17 évvel az események után a szegedkurir.hu. Először egy hármasgyilkosság részletei ismerhetjük meg.

Az áldozatok Horváth Antal, Horváth Antalné és Drago Kujundzsity voltak. Horváth Antal szesz-és fegyverkereskedőről így beszélt később Marinko: „Horváth Antalt 1993 ősszén a szegedi Virág cukrászdában ismertem meg. Alkohol-üzletelésben 38 ezer márkával tartozott nekem. Azt állította, azért nem tud fizetni, mert az árut a rendőrség elkobozta. Azt is tudom róla, hogy fegyverkereskedéssel foglalkozott. Én egy alkalommal szállítottam neki fegyvert, ami után egy egész kamionnal rendelt meg.”

A gyilkosságokról pedig így kezdi a beszámolót: „December 19-én kocsiba ültünk, és Szinisáékkal elmentem Horváth lakásához. A kocsiban vártunk Horváthra, és én besokalltam, a hátsó kapuhoz mentem, amely nyitva volt. Így jutottam be a lépcsőházba, ahol az ajtóhoz mentem az első emelten. Kétszer csengettem, mire egy női hang kérdezte, hogy ki az. Mondtam, hogy az a férfi vagyok, aki telefonált, és az Antit keresem. A nő ajtót nyitott, én egyből elkaptam a mellénél a ruhát, egy pisztolyt nyomtam a fejéhez és az egyik szobába tuszkoltam. A többiek mögöttem voltak, követtek engem, és közben ők is felhúzták hozzám hasonlóan a kesztyűket, és álarcokat vettek fel. Rajtam ekkor nem volt álarc. A nőt abba a szobába tuszkoltam, amelyikben a tévé volt. Cigányul mondtam neki, hogy maradjon nyugodtan, majd magyarul kérdeztem, hogy hol van a pénz és arany, mire mondta, hogy a szekrénysor felső részében. Kb. három perce lehettünk a lakásban, kezdtünk volna kutatni, amikor kulcscsörgést hallottunk.”

„A kulcscsörgésre csak én mentem a bejárati ajtóhoz, ahol Horváth lépett be. Őt a hajánál fogva az előszobába rántottam, gyorsan megmotoztam, hogy van-e nála fegyver, közben láttam, hogy Drago is a lépcsőházban áll, akinek mondtam: „Gyere csak be!”.

Horváth Antalt és Dragót később a nappaliban az ágyra ültették és faggatták. Most megint Marinko szavai jönnek: „Azért, mert Drago usztasának mondta magát, valamint mert tartozott nekem 50 ezer márkával, és mint mondtam, zsarolt is, nagyjából a szobaajtóból a Scorpióval a tőlem jobbra ülő Drago bal füle mögé lőttem egyet. Átadtam a fegyvert Szinisának, és mondtam neki, hogy „Fejezd be!”. Szinisa másfél méterről lőtt kb. hatot az ülő alakra, a mellébe, úgy, hogy nem sorozatot lőtt, egyes lövéseket adott le. Amint ezt Horváth látta, odaadta a Mercedesének a kulcsát, és mondta, hogy majd holnap lesz több pénz is, addig vigyem el ezt. Közöltem, hogy most már ez így nem érdekel, a pénz nem kell, látod, hogy hogyan járt a barátod. Majd Szinisához fordultam, akinek szerbül mondtam: „Takarítsd el ezt is!”

Csak a gyereket nem lőtték agyon. További részletek itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik