Élet-Stílus

Leégett egy német tűzoltóság: idén adták át, tűzjelző nélkül

Michael Rinde / dpa Picture-Alliance via AFP
Michael Rinde / dpa Picture-Alliance via AFP
8-9,5 milliárd forintnyi a kár.

Szerda hajnalban Stadtallendorfban azzal riasztották a tűzoltókat, hogy ég a tűzoltóság. A lángok 10 méteres magasságba csaptak, 170-en dolgoztak a tűz eloltásán.

Az épület többi részével együtt tavaly (hivatalosan csak januárban) átadott járműcsarnok benne a járművekkel, teljesen kiégett. A szakértő szerint a kár 20-24 millió euróra rúg, azaz átszámítva 8-9,5 milliárd forint – írta a Hessenschau.de.

A nagy kárban annak is része volt, hogy hiába volt új a 16 millió euróba kerülő épület, tele szakértőkkel, nem volt benne tűzjelző rendszer, mivel az nem kötelező.

Amikor a tűzoltóállomást januárban hivatalosan átadták, az Oberhessische Presse azzal a címmel számolt be róla: „Modern, innovatív és korszerű”. Az ultramodern épület 23 méter magas kiképzőtoronnyal, a legújabb technikával, fitneszteremmel volt felszerelve.

Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A teli tankú járművek garázsa melletti szociális blokkra azért nem terjedt át a tűz, mert közöttük tűzvédelmi fal volt.

Ez minden tűzoltó rémálma. Senki sem akarja, hogy magának kelljen eloltania a tűzoltóállomását. Kvázi a saját otthonunkat kellett eloltani

– nyilatkozta Lars Schäfer, a járási tűzvédelmi ellenőr. Egyelőre nem tudják, hogyan keletkezett a tűz, a rendőrség is vizsgálódni fog.

Schäfer hozzátette, a tűz azt is jelenti, hogy a nagyjából 20 ezres várost jelenleg nincs, aki védje helyben a tűztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik