Üzleti tippek

Fodor István



Elért eredmények

• Az Ericsson Magyarország létrehozása
• A munkatársak és a cég eredményei kiválóak

Vállalatot kellett alapítania Fodor Istvánnak, amikor a Matáv által kiírt infrastruktúra-építési és digitalizálási tenderen, 1991 februárjában, az Ericsson nyerte el az 5 éves keretszerződést. Azóta a hazai telecom infrastruktúra jelentős részét az Ericsson Magyarország szállította. Fodor István cégépítési filozófiája az volt, hogy összehangolja a globális versenyben részt vevő, profitorientált multi és a hazai szaktudás érdekeit. Mint mondja, bármely nagy nemzetközi cég örül, ha a hatékonyságát növelik, s szintén minden mérnökcsoport nagyra értékeli, ha a legfejlettebb technológiával foglalkozhat. Büszke arra a mérnöki tudásra, amely itt, Budapesten halmozódott fel, és amelynek eredményeként a multinacionális vállalat kutatási-fejlesztési központját éppen ide helyezte.
A munkatársak kiválasztásánál mindig is elsődleges szempont volt számára, hogy éles eszűek és tisztességesek legyenek, mert ez egyben azt is jelenti, hogy képesek lesznek megoldani a feladatokat. Ezen az elven sikerült egészséges, hosszú távon együttműködni képes alkotóközösséget létrehozni. Fodor István csodálatos, kemény és intenzív, de örömmel végzett munkával eltöltött tíz évre emlékszik. Mint mondja, olyan szakmában dolgoznak, amely gyorsan változik, éppen ezért a cégnek is szembe kell néznie ezzel a kihívásával. “Egy jó pap addig tanul, amíg él; egy cég addig él, amíg tanul” – vallja.
Az új adatkommunikáció világában az is komoly eredménynek számít, ha a cég meg tudja tartani jelenlegi piaci pozícióját. Kutatás és fejlesztés terén pedig olyan mennyiségű új feladatra lehet számítani, amelyek megvalósulásának határát a szakemberek száma jelenti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik