Belföld

Nagy Ervin: Magyar Péter egy aszteroida

Fotó: Vörös Szilárd
Fotó: Vörös Szilárd

Az emberekben feltörő ősfelháborodás artikulálódik a Tisza Pártban, és bár lehet még toldozni-foltozni a jelenlegi rendszert, de ez a dolog már eldőlt, innentől kezdve csak idő kérdése a változás – nyilatkozta a Népszavának Nagy Ervin színművész, a legnagyobb ellenzéki párt egyik legismertebb arca.

A videóinterjúban Nagy Ervin elmondta: a Tisza Párttal a magyarországi politika alapkarakterét akarják megváltoztatni, mert az embereknek elegük van abból, hogy a politikusokat nem lehet számonkérni, és azt gondolják róluk, hogy úgysem az lesz, mint amit mondanak.

A színész szerint ismét kinyitható a politika, és így egyre több olyan ember is csatlakozhat hozzájuk, akik eddig távol tartották magukat ettől a világtól. Arról, hogy a Tisza Pártban egyelőre szinte kizárólag Magyar Péter látható, azt mondta, a pártelnök egy aszteroida és neki lesznek még kisebb kísérőbolygói, ennyi idő alatt nem lehet annyi embert találni, aki hozzá hasonlóan tehetséges. Az építkezés lassabb folyamat, ráadásul Rogán Antal meg Kubatov Gábor

minden reggel úgy kel, hogy ma húsz embert be kell építeni a Tisza Pártba, és így nagyon leszűkül az a kör, ahonnan kiválogathatók a megfelelő emberek. Minden pillanatban meg akarják csáklyázni ezt a hajót.

Nagy Ervin úgy fogalmazott: vannak információs források, amelyekből „az ember ki tudja sakkozni, hogy eddig ki, hol és mit csinált”. Ennek ellenére úgy látja, száz embert is küldhet soraik közé a hatalom, akkor sem tudják már megállítani őket, mivel a társadalom mélyebb rétegeiben elindult egy változás. Tisztában van vele, hogy lesznek lejáratókampányok, de „a kocka már el van vetve”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik