Belföld

Új nemzeti konzultációt akar a Fidesz

Békemenet 2024. június 1.-én a Lánchíd pesti hídfője és Margitsziget között., Fotó: Mohos Márton / 24.hu
Békemenet 2024. június 1.-én a Lánchíd pesti hídfője és Margitsziget között., Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn.

Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében ismertette:

a megbeszélés központi témája a gazdaság.

A frakció egységes abban, hogy a Covid és a háború óta megváltozott gazdasági helyzetben új eszközökre, új gazdasági megoldásokra van szükség ahhoz, hogy az ország újra sikeres lehessen – tette hozzá.

Az atv.hu szerint Kocsis arról beszélt, hogy muszáj megkérdezni a béremelésekről is az embereket, megállapodás kell a munkaadókkal, a munkáltatókkal, de a munkáshiteltől is, ami szabadon felhasználható lenne, és nulla kamatozású lenne. Emellett a nemzeti konzultáción meg kell kérdezni az embereket az elérhető árú kollégiumokról, vagy a fiatalok első lakáshoz jutásánál “egy nagyon kedvezményes kamatozású, államilag támogatott hitelről”, másrészt a családtámogatásról, a családi adókedvezmény megduplázásáról is – sorolta Kocsis Máté a témákat, amiket nemzeti konzultációra ajánlanak.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy Magyarország semlegességét ezzel szemben nem az elzárkózás, hanem a nyitottság szolgálja a Kelet és a Nyugat irányába egyaránt. Magyarországnak sem a Nyugattal, sem a Kelettel nem szabad megszakítania a kapcsolatait, ez fogja garantálni az ország erősödését.

A Fidesz úgy gondolja – folytatta a frakcióvezető –, hogy ez a jó irány, de, mivel ezek húsba vágó kérdések, amelyekben mindig kikérik az emberek véleményét, nemzeti konzultációt javasolnak a kormánynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik