Belföld

17 év fegyházat kapott a nő, aki lábossal verte agyon a szexelni akaró idős ismerősét

Tizenhét év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 39 éves nőt, aki egy lábassal verte agyon a 68 éves férfi ismerősét, majd kifosztotta és magára hagyta.

A Kecskeméti Törvényszék közleménye szerint a nő élősködő jelleggel, hetente többször meglátogatta a szegény körülmények között élő férfit az otthonában, hogy kávét, cigarettát, gyógyszert és nyugtatót kérjen tőle.

A nő 2023. február 10-én, napközben, többször is felkereste a férfit, akitől ezúttal is gyógyszert és cigarettát kért, majd az esti órákban ismét visszatért hozzá. Az egyik szobában cigarettáztak, amikor a férfi az ágyon ülő nőhöz közelített, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele.

A nő azonban ellökte, mire az idős férfi elesett. Az ezt követő vita során a nő előbb a házban, majd az udvaron egy lábassal bántalmazta a férfit, több ütést mért a fejére és az arcára. A mozgásszervi betegségei miatt akadályozott férfi nem tudott megfelelően védekezni, amit a nő kihasznált.

A férfit az udvaron, ahol fagypont körüli volt a hőmérséklet, magára hagyta és visszament a házba. Rövid kutatást követően magához vette a férfi pénztárcáját, majd elhagyta a helyszínt. A férfi a bántalmazás következtében, a kórházi kezelés ellenére életét vesztette.

A bíróság a nőt bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettében, így őt 17 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság kizárta a letartóztatásban lévő nőt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a nő és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik