Nagyvilág

Obama a fekete férfiaknak: Vannak közöttetek olyanok, akiket zavar egy női elnökjelölt

JEFF SWENSEN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Barack Obama Pittsburghben 2024. október 10-én.
JEFF SWENSEN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Barack Obama Pittsburghben 2024. október 10-én.

Egy pennsylvaniai kampánygyűlésen Barack Obama volt amerikai elnök arra buzdította a választókat, különösen a fekete férfiakat, hogy utasítsák el Donald Trump vezetési stílusát, és támogassák Kamala Harris alelnököt a közelgő választásokon – olvasható a Reuters tudósításában.

Obama az elnökválasztás szempontjából egyik legfontosabb billegő államban tartott beszédében kiemelte a valódi erő fontosságát, amelyet úgy határozott meg, hogy annak célja a másoknak való segítés és kiállás a kiszolgáltatottak mellett, nem pedig Trump énközpontú viselkedése.

A volt amerikai elnök beszédének legfontosabb célpontjai a fekete férfi szavazók voltak, akik vonakodnak támogatni Harrist.

Kimondottan férfiak esetében vettem észre azt, hogy úgy gondolják, hogy Trump viselkedése, az hogy embereket zaklat és próbál lejáratni, az az erő jele.

Obama szerint ezt nem szabad összetéveszteni a valódi vezetéssel. Hozzátette:

Részben azt gondolom, hogy egyszerűen nem érzitek jól magatokat attól a gondolattól, hogy egy nő legyen az elnök, ezért más lehetőségeket és okokat kerestek.

Az egyik, ha nem a legbefolyásosabb demokrata párti politikus szembeállította Trump saját egójára és gazdagságára való összpontosítását Harris középosztálybeli neveltetésével és az amerikai értékek iránti elkötelezettségével. Emellett bírálta Trump becstelenségét is, például azzal kapcsolatban, hogy a volt elnök hazugságokat állított a kormány hurrikánokkal kapcsolatos cselekvési terveiről.

A választási nagygyűlésen Obama méltatta Harris politikai céljait az olyan kérdésekben, mint a lakhatás és az adók, és kijelentette, hogy ő is van olyan felkészült, mint bármelyik elnökjelölt a történelemben, miközben Trump politikáját homályos fogalmak jellemzik.

Kamalának tényleges tervei vannak, Trumpnak elképzelései vannak a terveiről.

Obama pittsburghi fellépése egy szélesebb körű kampány része a csatatér államokban, szerepvállalását kulcsfontosságú stratégiai lépésnek tekintik a demokrata bázis élénkítésére az ingadozó államokban a választások előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik