Sport

Szorossá tette hajrát, de hibátlan maradt az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligájában

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A Ferencváros hullámzó teljesítményt nyújtva 32-28-ra legyőzte a vendég Gloria Bistrita-Nasaud együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.

A szoros első negyedóra után 7-6-ról egy 5-0-s sorozattal tudott eltávolodni a házigazda, ekkorra állt össze igazán a védekezése, támadásban pedig többször is könnyed befejezésekkel volt eredményes. A szünetig még tovább növelte előnyét a Ferencváros, pihenőre nyolcgólos különbségnél vonulhatott.

A fordulást követően megfelezte lemaradását a találatait ekkor sokkal könnyebben szerző román csapat (22-18), mivel a zöld-fehér védekezés nem működött. A szünet után nem tudta azt a hatékony kézilabdát játszani Allan Heine vezetőedző együttese, mint az első játékrészben, a vérszemet kapó vendégek pedig a 48. percben 26-23-ra feljöttek.

A záró öt perc megkezdésekor már csak két góllal vezetett a budapesti együttes (29-27), a hajrában azonban jobban koncentrált, így a BL-ben négy, valamennyi tétmérkőzést figyelembe véve pedig nyolc találkozó után is megőrizte százszázalékos mérlegét.

Andrea Lekic hét góllal vette ki a részét a Ferencváros győzelméből és lett a mérkőzés legeredményesebbje, a túloldalon hárman is hat találattal zártak, míg Kácsor Gréta egy góllal fejezte be a mérkőzést. Laura Glauser 13 védéssel járult hozzá a hazai sikerhez.

Kézilabda, nők, BL, A csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Gloria Bistrita-Nasaud (román) 32-28 (18-10)

(MTI)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik