Nagyvilág

Medvegyev lett a Rosztelekom igazgatótanácsának elnöke

Yekaterina SHTUKINA / POOL / AFP
Yekaterina SHTUKINA / POOL / AFP

Dmitrij Medvegyevet, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesét választották a Rosztelekom igazgatótanácsának elnökévé – közölte szerdán az orosz állami telekommunikációs vállalat. A Rosztelekom a vezetékes kommunikáció és az internet-hozzáférés orosz piacának legnagyobb vállalata.

Medvegyev Szergej Ivanovot váltotta fel, aki közel tíz évig állt a cég igazgatótanácsa élén. Az RBK című gazdasági lap szerint augusztusban még szerepelt a neve az igazgatótanács tagjelöljeinek listáján, szeptemberben azonban már Medvegyevé állt rajta helyette. A vállalat részvényesei szeptemberben hagyták jóvá az igazgatótanács új összetételét, amelynek első ülését szerdán tartották meg.

A 71 éves Szergej Ivanov, aki 2015 óta állt a Rosztelekom igazgatótanácsának élén, az államfő környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó különmegbízottja. A KGB-nél és a Külső Hírszerző Szolgálatnál (SZVR) eltöltött évtizedek után volt a biztonsági tanács titkára, a védelmi miniszter és az elnöki adminisztráció vezetője.

Az 59 éves Medvegyev korábban betöltötte az államfői és a miniszterelnöki tisztséget is. Jelenleg a kormánypárt, az Egységes Oroszország elnöke.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik