Belföld

Magyar Péter: Ami Orbán Balázs mondataiban elhangzott, az a legalja

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Barátságos hangnemben beszéltek egymással, és kicsit meg is lepődött Karácsony Gergely interjúján Magyar Péter, miután megegyeztek, hogy egyelőre nem tudnak megállapodni, ezért nem jelentenek be semmit, mondta el a politikus a Telex interjújában. Elmondta, hogy javasolta Karácsonynak, hogy keressen meg minden frakciót, és mindenki jelöljön egy főpolgármester-helyettest a Fidesszel együtt. Szerinte ez csődközeli helyzetben segítette volna a város működését.

Magyar szerint egyébként Vitézy Dávid nagyon jó szakember, de neki is vannak kétségei azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz embere volt-e. Nem tökéletes jelölt, de kik vagyunk mi, hogy megmondjuk? Az a jogszabály, hogy egyet meg kell választani a főpolgármester-jelöltek közül. Igazából nincs választék.

– mondta Magyar.

Orbán Balázsról azt mondta, hogy ami elhangzott ezekben a mondatokban, az a legalja. Szerinte még az utódpárt sem mert ilyet mondani 56-ról. Magyar szerint 2010 óta volt egy váltás, a miniszterelnök egyre kevésbé tartott nagy beszédeket október 23-án, egyre kevésbé lett fontos ez a nap és 1956 emlékezete, majd a magyar kormány is egyre oroszbarátabb lett.

Arról is beszélt, hogy februárban, amikor kilépett a Fideszből, azt érezte, hogy változnak majd a dolgok, de nem ez történt. Most viszont azt látja, hogy nyíltan szembe lehet köpni a magyar történelem legszebb napjait, és a Fidesz vezetése nem áll fel, hogy ezt az embert ki kell rúgni. Később feltette a kérdést, hogy a Fidesz vajon november negyedikén tartja-e majd az október 23-i ünnepségét.

Magyar szerint semmilyen hatása nem lesz a Vogel Evelin-interjúnak, de nem akarja minősíteni a volt barátnőjét. Szerinte ehhez az interjúhoz képest még a volt feleségével készült interjú is színvonalas volt. Szerinte szomorú, hogy ő nem beszél Orbán Viktor magánéletéről, volt korábban pár kiszólása, amiket meg is bánt, de ő nem süllyed ilyen szintre.

Elmondta, hogy szerinte nem lehet összehasonlítani azt, hogy ő egy kétperces felvételt készített a volt feleségéről, ami egy óriási korrupciós ügyről szól, azzal, hogy STASI-szerűen rögzítette pénzért a volt barátnője a Tisza eseményeit. Abban biztos, hogy ezeket nyilvánosságra fogják hozni, de ezeken nem lesz semmi.

Azt elismerte, hogy valóban adott Vogel Evelinnek iratokat, pendrive-ot és laptopot, hogy tegye el őket, mert tájékoztatták, hogy az ügyészség épületében bármit lefoglalhatnak, és ezeken másolatok voltak a felvételről, a párt építésének folyamatáról voltak rajta dokumentumok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik