Belföld

Karsai Dániel családja nem számított ilyen hirtelen állapotromlásra

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Hónapok óta tudtuk, hogy Damoklész kardja már ott lebeg a fejünk felett. Mégis olyan szempontból váratlanul ért a tragédia, hogy erre a hirtelen állapotromlásra nem számítottunk,

mondta a Blikknek Karsai Péter a testvére, Karsai Dániel halálával kapcsolatban. Az ALS nevű halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász szombaton hunyt el.

A kór a végső stádiumban a tüdőt támadja és Dániel esetében is ez történt – írja a lap. A 47 éves férfi szombaton este hirtelen úgy érezte, hogy elfogyott a levegő és alig tudott lélegzetet venni.

Daninak még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai, ám az utolsó roham végül legyőzte.

Karsai Dániel még a halála előtti nap is közzétett egy bejegyzést a Facebook-oldalán.

Péter úgy látta, hogy a mentők és a kórházi dolgozók is mindent megtettek érte, amit lehetett, de az életét már nem tudták megmenteni. A család egyelőre nem beszélt a temetés pontos részleteiről, de szűk körű búcsúztatást terveznek.

Arról, hogy hogyan búcsúzott kedvenc csapata Karsaitól, itt olvashatnak, az életvégi döntés jogáért folytatott küzdelmét és közéleti szerepvállalását pedig a nekrológjában részleteztük:

Kapcsolódó
„Volt egy álmom, hogy a nyolcvanadik születésnapomat ünnepeljük” – Karsai Dániel halálára
Az életerős alkotmányjogásznál közel három éve jelentkeztek az ALS első tünetei, később Strasbourgban küzdött az eutanáziához való jog elismeréséért, de elutasították keresetét. Karsai Dániel 47 évet élt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik