Nagyvilág

Donald Trump „értelmi fogyatékosnak” nevezte Kamala Harrist

KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Még magához képest is durva és sértő hangnemet ütött meg Donald Trump szombaton egy Wisconsinban rendezett kampányrendezvényen. Az amerikai lapok beszámolói szerint a volt elnök, aki novemberben újra szeretne bejutni a Fehér Házba, több mint egy órás beszédében Joe Biden jelenlegi elnök, valamint legerősebb választási ellenfele, Kamala Harris alelnök mentális képességeit minősítette.

Trump a határbiztonsággal kapcsolatban azt mondta, hogy „Kamala értelmileg sérült” és ha egy republikánus tette volna azt, amit ő tett, akkor felelősségre vonták volna és eltávolították volna a hivatalából. A volt amerikai elnök az állításait nem támasztotta alá, ellenben úgy folytatta, hogy

Joe Biden idővel vált értelmileg sérültté, Kamala így született. És ha belegondolunk, csak egy értelmi fogyatékos hagyhatta, hogy ez történjen a hazánkkal.

Trump egyúttal „nagyon butának” nevezte Harrist, és a keresztnevét is helytelenül ejtette ki.

Donald Trump szavait sokan kritizálták, a Fogyatékkal Élők Amerikai Szövetségének vezetője a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy

Trump kijelentései „sokkal többet mondanak el róla és a fogyatékkal élőkkel szembeni pontatlan, gyűlöletkeltő elfogultságáról, mint Harris alelnökről, vagy bármely fogyatékkal élő személyről”.

A közvélemény-kutatások szerint Kamala Harris és Trump között rendkívül szoros a verseny, lehetetlen megjósolni, hogy melyikük fogja nyerni a novemberi elnökválasztást. Ugyanakkor a pártnélküliek körében Harris nagyot nyert azzal az elnökjelölti vitával, amelyen Trump azt a minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletet terjesztette, miszerint a bevándorlók kutyákat és macskákat esznek Ohióban.

Kapcsolódó
Az USA-elnökjelölti vita fontos és tanulságos részei 18 percben, magyar felirattal
Szélsőségesség, Orbán Viktor, kutyaevő bevándorlók, tönkretett gazdaság, agyoncsapott törvények, valamint kontúrtalan béketervek Ukrajnára és Palesztinára nézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik