Belföld

Felmondott Karácsony Gergely kabinetfőnöke

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Balogh Samu megerősítette, hogy Szentirmai Judit lesz az utódja

„Egy kabinetfőnök akkor tud motiváltan dolgozni, ha maradéktalanul tud azonosulni a vezetés döntéseivel. Márpedig az elmúlt években voltak olyan kanyarok, amikben néha én is beleszédültem” – írta a Facebook-oldalán Balogh Samu, Karácsony Gergely távozó kabinetfőnöke. Posztjában megerősítette, hogy Szentirmai Judit korábbi államtitkár lesz az utódja.

Távozik pozíciójában Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Balogh Samu.

„Nagyon-nagyon régóta jeleztem már a főpolgármesternek, hogy ebben a szerepkörben nem kívánom folytatni” – nyilatkozta Balogh a HVG-nek, aki elmondása szerint maga döntött a távozás mellett.

A lapnak azt is elmondta, hogy motiváltnak tartja magát a budapesti munkával kapcsolatban, azonban az, hogy hol és mikor térhet vissza a munkába, szerinte egyelőre „a jövő zenéje.”

Az Index délután arról írt, hogy Karácsony kirúgta Balogh Samut, akinek a portál szerint Szentirmai Judit veszi át feladatait. Szentirmai 2019-ben került a városházára önkormányzati főtanácsadóként és közigazgatási szakreferensként, korábban pedig Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt.

Balogh Samuval tavaly készítettünk interjút:

Kapcsolódó
Balogh Samu: A dugókat megakadályozni képes ötleteinket a kormány lehúzta a napirendről
Milyen jövő vár a Nyugati téri felüljáróra és társaira? Miért nem lehet jelenleg rendezni a sorsukat? És miért születtek meg egyáltalán? Balogh Samu várostervezővel, a főpolgármester kabinetfőnökével beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik