Belföld

Orbán Viktor azonnal helyettes államtitkárt cserélt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nagy István agrárminiszter kérésére.

Orbán Viktor kormányfő Nagy István agrárminiszter javalatára csütörtökön azonnali hatállyal felmentette a tárca helyettes államtitkárát, Papp Zsolt Györgyöt. A Magyar Közlönyben mejelent határozata szerint a miniszterelnök ezzel egyidejűleg péntektől kinevezte Szigeti Szabolcsot. Indoklás ezúttal sincs.

Papp Zsolt György a közös agrárpolitika végrehajtásért volt felelős helyettes államtitkárként. Életrajza szerint 2022-től felelt a tárcánál a vidékfejlesztési programokért, előzőleg  ő vezette a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályát.

Szeptember közepén őt választotta elnökének a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tisztújító közgyűlése. Papp Zsolt György elődje, Győrffy Balázs augusztus végén lemondott, miután „tettlegességig fajult” a vitája egy nővel, ami miatt súlyos testi sértés és garázdaság miatt indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Papp Zsolt Györgyhöz hasonlóan Szigeti Szabolcs is agrármérnökként végzett a Debreceni Egyetemen. Róla a dehir.hu azt írja,hogy eddig az MBH Consulting Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának vezetője volt, emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének a mezőgazdaságért felelős alelnöke.

Kapcsolódó
Nemzetgazdaság: Orbán Viktor újabb beruházást emelt ki
Felkészül Dunavarsány. Október 1-jétől külön szabályok vonatkoznak azokra az építményekre, amelyeket nemzetbiztonsági célból húznak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik