Belföld

Lobbanás volt az Egis Gyógyszergyárban, büntetőeljárás indult

Lobbanás volt hétfőn reggel, Budapest X. kerületében, az Egis Gyógyszergyárban. Értesüléseink szerint a technológiai gyártás során történt gyors égés, úgynevezett lobbanás, és két sérültet vittek kórházba a mentők.

Úgy tudjuk, hogy a katasztrófavédelem mobillaborja is kiérkezett a Keresztúri úton lévő gyógyszergyárhoz, de veszélyes anyagot nem mutattak ki a mérések során, s tűzoltói beavatkozásra sem volt szükség.

Megkerestük a mentőket azzal kapcsolatban, hogy mennyire súlyos a sérültek állapota, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítünk 1!

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy két férfit láttak el a helyszínre érkező mentőegységek, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállítottuk.

– közölte a szóvivő.

 

Frissítünk 2.!

Csécsi Soma a BRFK szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Úgy tudjuk, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

Frissítünk 3!

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy ma reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, s veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátették a szakembereik a hatóságokkal együtt vizsgálják a baleset körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik