Belföld

Forró vizes aknába esett egy nő a gyárban, öt nap múlva belehalt az égési sérüléseibe

Forró vizes aknába esett egy nő tavaly augusztusban az egyik békéscsabai gyárban, majd öt nappal később meghalt. A nyomozás során kiderült, hogy a nyílás tetejét az egyik gépkezelő vette le.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint tavaly augusztusban egy gépkezelő egy sterilizáló gép karbantartását végezte, eközben leemelte annak az aknának a fedelét, amelybe a gépből a forró vizet kell leengedni.

Ezután a nyitott akna mellől néhány métert arrébb ment, hogy megnyissa a leeresztő csapokat. A csarnokban takarítóként dolgozó nő épp ekkor esett bele az aknába, amelybe közben ömlött a forró víz. A gépkezelő azonnal a segítségére sietett, és kihúzta az aknából, de így is megégett a nő testének csaknem 90 százaléka.

Mentőhelikopter szállította kórházba, ahol öt nappal később meghalt. A történtek vizsgálata során felmerült annak gyanúja, hogy foglalkozási szabályszegés vezetett a balesethez, a karbantartáshoz ugyanis nem kellett volna kinyitni az akna fedelét.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást a gépkezelő ellen. A rendőrség lezárta a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik