Belföld

Hat évet kapott a sárvári férfi, aki sanyargatott és rabszolgaként dolgoztatott egy másik férfit

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen hat év fegyházra ítélte Győri Ítélőtábla azt a sárvári férfit, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy másik férfit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a táblabíróság 14 hónappal súlyosította az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék 4 év 10 hónapos határozatát.

A vádlott 2020 nyarán az akarata ellenére elvitte a sárvári házába az áldozatát és arra kényszerítette, hogy gondozza az állatait, s elvégezze a ház körüli munkákat.

Pénzt a sértett férfi mindezért nem kapott. Az áldozat szállása egy lomtárként használt fészer volt néhány koszos, törött bútorral. A hét minden napján dolgoznia kellett, tisztálkodni nem tudott, gyakran éhezett, és a gazda rendszeresen bántalmazta.

A sérült, ápolatlan férfi 2021. március 3-án tudott elmenekülni, másnap – bejelentés alapján – a rendőrök találtak rá. A Győri Ítélőtábla határozatának indokolása szerint a cselekmény súlyosabban, a sértett sanyargatásával elkövetettnek minősül, ezért a büntetést 6 évre súlyosította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik