Tech

Már hallókészülékként is működnek az Apple fülhallgatói

Seremin / Getty Images
Seremin / Getty Images

Hallókészülékként is használható az AirPods Pro 2 egy új szoftverfrissítésnek köszönhetően – írja az AFP. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) szeptember 12-én jóváhagyta az Apple fülhallgatójának ezt a felhasználási módját, miután egy tanulmány rámutatott, a felhasználók ugyanolyan hatékonynak ítélték az AirPods-ot, mint a szakértők által beállított hallókészülékeket.

Az FDA szerint a hallásvesztés egy több millió amerikait érintő probléma, az Apple eszköze pedig hozzáférhetőbbé teszi a hallássegítést sokak számára. Az AirPods Pro 2 nem olcsó, körülbelül 100 ezer forintba kerül, azonban egy jó minőségű, profi hallókészülék ennél jóval drágább is lehet.

Az AirPods Pro 2 azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók elvégezzenek egy körülbelül 5 perces hallásvizsgálatot az iPhone-jukon található Apple Health alkalmazás segítségével. Ennek során meg kell érinteniük a képernyőt, amikor különböző hangerejű és frekvenciájú hangokat hallanak.

A vizsgálat elvégzése után az Apple eszközei automatikusan felerősítik a hívások, videók, zenék és egyéb tartalmak hangerejét a kellő szintre, ez pedig olyasmi, amire a hagyományos hallókészülékek jellemzően nem képesek.

A funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de az Apple a következő hónapokban több mint 100 országban szeretné bevezetni. Ehhez azonban először jóváhagyást kell szerezniük az illetékes egészségügyi hatóságoktól.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik