Belföld

Gyurcsány Magyar Péternek: Szar emberek nem tudnak jó országot csinálni

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Ha lenne még párbaj, kihívná a Tisza elnökét, amiért alkoholistának bélyegzi. De, mivel nincs, csak „megkarcolta”.

Facebook-bejegyzést szentelt Magyar Péternek a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint a Tisza Párt elnöke a személyét és politikáját érintő kritikát elengedi a füle mellett, ugyanakkor „szellemesnek vélt mondatkörnyezetben, jópofának gondolt csomagolásban, ilyen-olyan módon azt vágja nyilvánosan a szemembe, hogy alkoholista vagyok”.

A volt miniszterelnök erre megjegyzi: az idén kétszer ivott alkoholt, újév hajnalán és a nyaralásukon.

Majd Magyar Péterhez fordul:

Ön alávaló, mocskos dolgot csinál. Valójában azt, amit a Fideszben megtanult. Talán éppen Rogántól. Milyen szemétség az, hogy politikai riválisára hazug mocskot önt ahelyett, hogy tisztességes megküzdene vele? […] A Fidesz politikája volt eddig, hogy ellenfeleit lealacsonyítja, megkérdőjelezi emberi mivoltukat, tudatosan alázza őket méltóságukban, megkérdőjelezi magyarságukat. Egyszerűen mondom: a Fidesz szemében mindenki szar ember, aki nem ért vele egyet. Ön még erre is rátesz egy lapáttal. Ha egyszer vezetni akarja az országot, joga van ezt akarni, akkor azért már most megjegyzem: ezzel a mentalitással még a mostaninál is szerencsétlenebb lesz ez az ország. Szar emberek nem tudnak jó országot csinálni.

A DK elnöke még azt is hozzáteszi: „Ha lenne még párbaj, kihívnám és ellátnám a baját. […] De mert nincs, a fentieket tekintse annak, hogy szándékosan megkarcoltam”.

A tiszás politikus kommentben reagált: „Ha megengedi, inkább foglalkozom az ország sorsával, az emberek életét valóban érintő kérdésekkel (tudja, egészségügy, oktatás, közlekedés, gazdaság, nyugdíjak, stb.). Mondanám, hogy önnek is ezt javaslom, de nem akarom eltántorítani ezen reggeli üzengetési szokásától. Talán a hazánknak is jobb, ha inkább velem foglalkozik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik