Belföld

Magyar Péter szerint a Bese-ügy egy újabb kormányzati gumicsont

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mit gondolunk az utóbbi napok friss botrányáról? Elsősorban azt, hogy egy újabb kormányzati gumicsont, amellyel hazánk legsúlyosabb problémáiról, a nem működő államról és az ipari szintű lopásról akarják elterelni a figyelmet

– írja Magyar Péter.

A Tisza Párt vezetője Bese Gergő ügyére reflektál, amely pénteken robbant ki: a Válasz Online írta meg az Orbán Viktor irodája mellett a Megafon és a Pesti Srácok szerkesztőségét is megszentelő dunavecsei plébánosról, hogy egy olyan akta van róla, amely szerint melegpartikon vett részt, férfiakkal ápolt szexuális kapcsolatot, és pornóvideók kerültek fel róla az internetre. A katolikus pap szombaton elnézést kért mindenkitől, akit megbántott, és bejelentette visszavonulását.

Magyar Péter szerint magánál a konkrét ügynél fontosabb, hogy magas rangú fideszes politikusok arról beszéltek a sajtónak, hogy létezik az ügyben egy dosszié az illető magánéleti tevékenységéről, amely a kormányt is megjárta. Ez szerinte azt jelenti, hogy „a Fidesz megfigyeltet embereket és szükség esetén, ha a politikai érdekük úgy hozza, akkor felhasználják a titkosszolgálati és egyéb módszerekkel szerzett információkat.”

Hozzáteszi, a Tisza Párt álláspontja világos: „Magyarországon mindenki úgy él, azzal és azt csinál, akivel és amit szeretne, egészen addig, amíg ezzel másnak nem árt, vagy nem szeg jogszabályt. Nyilván az egyházi személyek önként vállalnak szigorúbb normákat a saját éltük kapcsán.”

Magyar úgy véli, sok embernél a képmutatás verte ki a biztosítékot, „és leginkább az, hogy ő volt, aki pap létére pont az állampártnak, a legalantasabb ösztönre, a gyűlöletre alapuló narratíváját erősítette.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik