Belföld

Hibát követtem el, rászedtek – Bese Gergő beismerte, hogy megszegte a papi fogadalmát

MTI / Szigetváry Zsolt
Bese Gergõ dunavecsei plébános áldást mond a magyar paralimpiai csapat eskütételén az Eiffel Mûhelyházban 2024. augusztus 13-án.
MTI / Szigetváry Zsolt
Bese Gergõ dunavecsei plébános áldást mond a magyar paralimpiai csapat eskütételén az Eiffel Mûhelyházban 2024. augusztus 13-án.

Rászedték, állítja Bese Gergő dunavecsei plébános, majd két nappal azután, hogy kiderült: melegpartikon vett részt, férfiakkal ápolt szexuális kapcsolatot, és pornóvideók kerültek fel róla az internetre. A katolikus pap elnézést kért mindenkitől, akit megbántott, és bejelentette visszavonulását.

A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld

– írta a 777 szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében Bese, aki évekig a kormánysajtó sztárpapja volt. Hozzátette azt is:

Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták, és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.

Magáról azt írta, hogy a papi szolgálatát és tanári munkáját a tőle telhető legjobb tudással és óriási energiával végezte, azonban ez a szolgálat most a felfüggesztésével véget ér.

Bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, bűnbánatot gyakorolni és átgondolni az életét.

A VálaszOnline pénteken írta meg a miniszterelnök irodáját és a Karmelitát is felszentelő, egyben LMBTQ-ellenes cikkeket publikáló Beséről hogy a nyilvános megszólalásaiban hangoztatott konzervatív értékrenddel teljesen ellentétes életmódot folytatott. A dunavecsei plébános extrém szexuális kapcsolatairól akta is készült, amely a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta. A lap azt is írta, hogy a cikk megjelentetése előtt többször és több csatornán is keresték Besét, ám ő nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik