Szórakozás

Ha újra megválasztják Trumpot, ígéri, ufo-videókat tesz közzé

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP
Érdekes kampányígéretet tett a korábbi elnök, főleg, hogy ő nem is hisz az idegen lényekben.

Donald Trump korábbi amerikai elnök azt ígéri, ha az év végén újra megválasztják elnöknek, akkor az amerikai védelmi minisztériumot utasítani fogja, hogy szüntessék meg a harmadik típusú találkozásokról készült felvételek titkosságát – mondta el Lex Fridman podcastjában a Daily Star beszámolója szerint.

Segít majd abban, hogy a Pentagon több felvételt tegyen közzé, amelyekről sokan úgy vélik, hogy rendelkezésre állnak?

– kérdezte Fridman, mire Trump úg válaszolt:

Ó, igen, persze, megteszem. Ezt tenném. Szívesen megtenném. Meg kell tennem.

Hozzátette: „Más bolygókon is kell életnek lennie”.

Korábban is kérték tőle már ezt, de akkor ellenállt, most viszont már más véleményen van a kérdéssel kapcsolatban: „Emberek könyörögtek nekem, hogy ne tegyem meg, de nagyon korán meg fogom tenni”.

Tavaly a Pentagon vizsgálatot indított a katonai személyzet azonosítatlan repülő tárgy, azaz ufo észlelései miatt. Ezek egy részéről kiderült, hogy meteorológiai léggömbök, de több megmagyarázatlan maradt.

Korábban Logan Paul podcastjében is értekezett Trump a kérdésről, írja a brit bulvárlap, ott azt mondta, hogy első elnöksége alatt hivatalos megbeszéléseket tartott az idegen lényekről és az ufókról. Pilótákkal „gyönyörű Tom Cruise-okkal”, „jóképű, tökéletes emberekkel” találkozott, akik „kerek alakú” tárgyakról számoltak be neki, amik négyszer gyorsabbak voltak, mint a vadászgépeik. „Néztem ezeket a srácokat, hogy tényleg komolyan gondolják.”

Azt is ecsetelte, hogy ő nem hisz bennük, de nem is tudja kizárni a létezésüket.

Arról is beszélt, hogy meg se tudja mondani, mennyiszer kérdezték már az 1947-es roswelli, állítólagos ufo-balesetről. Hallott pár „érdekes dolgot” róla, és feloldhatja a baleset titkosított aktáit. Ugyanakkor hozzátette, szerinte a hatóságok nem tartanak vissza információkat az ügyben.

Az új-mexikói Roswellben egy állattenyésztő talált rá 1947-ben a rejtélyes baleset helyszínére. Az amerikai légierő eleinte egy lezuhant meteorológiai ballonról beszélt, később elismerte, egy titkos nukleáris kísérlet részéről volt szó. Ennek ellenére továbbra is sokan úgy gondolják, egy földönkívüli űrhajó zuhant ott le, ami tele volt idegen lényekkel, amelyeket aztán a nevadai sivatagban található Area 51 bázisra szállított át a hadsereg.

Trump elnöksége idején, 2020-ban pilóták ufo-észleléseiről készült videóit hozták nyilvánosságra, majd hivatali idejének egyik utolsó állomásaként aláírt egy olyan törvényt, amely felszólította a hírszerző ügynökségeket, járjanak utána az észleléseknek.

A Pentagon márciusi jelentése „nem talált bizonyítékot” arra, hogy az Egyesült Államok kormánya vagy bármely magáncég földönkívüli technológiát rejtegetne, és nincs megerősített megfigyelés sem UAP-okról, azaz azonosítatlan rendellenes jelenségekről – írta a The Hill.

Kapcsolódó
Százával látják az ufókat a vadászpilóták, de hihetünk-e nekik?
A Pentagon ufójelentésére vár az egész világ: tényleg földönkívüliek állnak-e a haditengerészet észlelései mögött?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik