Belföld

Mostantól a Nélküled szól a 21-es főút egy szakaszán

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata, jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) út- és vasútépítésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a beruházást átadó sajtótájékoztatóján.

A 21-es főút fejlesztéseinek koronájaként csütörtöktől egyedi élményt nyújt a Hatvan és Lőrinci között közlekedőknek az a mintegy 550 méteres burkolatszakasz, amelyen óránként 80 kilométeres sebességgel autózva felcsendül az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalának egy részlete

– mondta Pántya József. Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: az utak és a zene összeköt, a most átadott zenélő szakasz pedig az egész nemzet, 15 millió magyar számára jelent közös szívdobbanást.

Becsó Zsolt, Nógrád vármegye 1-es számú egyéni választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, a fejlesztés ötletgazdája köszöntőjében rámutatott: a zenélő burkolat átadásával a 21-es főút negyedszázados fejlesztési programjában sikerült feltenni a pontot az i-re.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a zenélő burkolat kiépítését az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a HE-DO Építő Zrt. végezte el, mintegy nettó 1,8 milliárd forintból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik