Belföld

Hazaküldték a hőség miatt egy budapesti gimnázium tanulóit

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olyan meleg volt a ferencvárosi Leövey Klára Gimnázium osztálytermeiben, hogy hazaküldték az összes diákot szerda délben – értesült a Magyar Hang. A diákokkal először hangosbemondón közölték, hogy befejezik a tanítást és mindenki menjen haza, majd az osztályfőnökök végigjárták a termeket és külön szóltak azoknak, akik még ott voltak. Arról, hogy holnap lesz-e tanítás, még a nap folyamán értesítenek mindenkit. Ebben az iskolában is elvették a diákoktól a telefonokat, amiket közös szekrényebe tettek, ezeket most visszakapták, hogy tudjanak telefonálni a szüleiknek – írja a Magyar Hang.

A diákok úgy fogalmaztak, hogy fülledt meleg volt a tantermekben, különösen az emeleteken. A Blikkhez érkező, tucatnyi fotó alapján pokoli hőségben telt az első tanítási nap, nem volt ritka a 34-35 fok, de volt olyan olvasói fotó is, melynek tanúbizonysága szerint a tanteremben a hőmérséklet elérte a 39 fokot.

A kánikulában kezdett tanévről Setényi János, oktatáskutató az Inforádióban azt mondta: az oktatási rendszernek kell alkalmazkodnia a klímaváltozáshoz.

Kapcsolódó
Forró ősz: az oktatáskutató szerint reagálni kell a klímaváltozásra
Setényi János szerint egy-két év maradt, hogy a közoktatás teljes rendjét átalakítsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik