Kultúra

Miskolcra érkezik a Dallas Bobby Ewingja, Patrick Duffy

Cinefest
Cinefest
A Lepattanó című, új, magyar filmben kapott fontos szerepet.

Szeptember 6. és 14. között nemcsak a legnagyobb filmekkel találkozhatunk a CineFesten, hanem a filmek alkotóival is – írja, sajtóközleményében, a fesztivál.

A Cinefest híre szerint, többek között, a fesztiválra látogat majd

az elsősorban a Dallas című sorozat Bobby Ewingjaként ismert, ezúttal a Lepattanó című filmben szereplő Patrick Duffy.

A fesztiválon jelen lesz az összes magyar és magyar koprodukciós film (Január 2., Egy százalék indián, Zenit, Változó vadon – Az én Északom, Bartók nyomában, Nemere István: Addig írok, amíg élek) stábja, Borbély Alexandra a Karlovy Varyban nagy sikert arató, szlovák filmet kíséri el (Emma és a halálfejes lepke), és a versenyprogram két norvég ékkövének (Sarkvidéki konvoj, Szerethető) rendezői éppúgy Miskolcra látogatnak, mint a China Focus és a Turkish Days című, programokba válogatott filmek alkotói.

Vékes Csaba, a nagy sikerű Szia, Életem! egyik rendezőjének új magyar vígjátéka, a Lepattanó az East of Europe programban, szeptember 13-án tűnik majd fel a fesztiválon, rövid tartalma pedig a következő:

Főhőse, Kálmán (Scherer Péter), csapatával, gombfoci Európa-bajnokságra készül. Amikor úgy tűnik, anyagi akadályok miatt a nagy megmérettetés mégis elmarad, egy milliárdos, tévedésből, kisebb vagyont utal a csapat számlájára.

A fesztiválon részt vesz, a rendező mellett, Roskó Péter, producer, Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Ónodi Gábor, illetve a film szupersztárja, Patrick Duffy is – derül ki a közleményből, ami hozzáteszi: Duffyt a magyar közönség, a rendkívül népszerű Dallas sorozat Bobby Ewingjaként, már jól ismeri.

A színész később – többek közt az Egyről a kettőre című sorozatban – a komikus oldalát is megmutatta, így a saját pénze után futó amerikai szerepét örömmel vállalta el. A sztár érkezésére tekintettel a premiervetítés 15.45-kor, a Pressburger teremben lesz. Az eredetileg meghirdetett, 18.30-as időpontban, a Zukor teremben, szintén levetítik majd a filmet – írják a szervezők.

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra továbbra is vannak elővételes jegyek, a látogatók ezen az oldalon keresztül vásárolhatják meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik