Belföld

Késsel fenyegette az exét a buszon, majd hajánál fogva vonszolta, a leszállásuk után

Letöltendő börtönbüntetést kért a Salgótarjáni Járási Ügyészség arra a 23 éves férfire, aki késsel fenyegette és hajánál fogva rángatta a volt barátnőjét, 2022 szilveszterén.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a terhelt a salgótarjáni buszállomáson találkozott össze a volt párjával, szilveszter délután. A nő a családjához tartott. A férfi viszont azt akarta, hogy a nő vele menjen, megfenyegette, amitől az áldozat megijedt és felszállt az exével egy másik buszra.

A buszon a férfi megtiltotta a nőnek, hogy segítséget kérjen az utasoktól vagy a sofőrtől, utasítását nyomatékosítva elővett egy kést, és azzal fenyegetőzött. Amikor megérkeztek Egyházasgergére, az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, a nő megpróbált elmenekülni.

A férfi azonban utolérte, a hajánál fogva a földre rántotta, majd behúzta egy ház mögé, és elkezdte fojtogatni, továbbá fejbe akarta dobni egy téglával. A támadó felhúzta a földről a volt párját, és közölte vele, hogy megöli, majd ököllel megütötte, és megrúgta. A férfi, ezt követően, elfutott, a nő pedig segítséget kért a járókelőktől. Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolt férfire, aki jelenleg is a büntetésvégrehajtás vendégszeretetét élvezi, egy másik ügye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik