Belföld

Marad a kánikula jövő héten, 37 fok is lehet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szeptember első hetében is napos, száraz, meleg idő várható 32-37 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, és csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. A hét végén némileg csökken a nappali felmelegedés, és 29-34 fok között alakulnak a maximumok, derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Hétfőn sok napsütésre lehet számítani a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki, nagyobb eséllyel az északi és nyugati tájakon. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32-36 fok között várható.
  • Kedden a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett szintén napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet általában 16-22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken néhány fokkal hűvösebb lehet. Délután 32-37 fok várható.
  • Szerdán is napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet jellemzően 17-23 fok között várható, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. A csúcsérték 32-37 fok között alakul.
  • Csütörtökön is napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban jellemzően 17-23 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, de a hidegre hajlamos vidékeken néhány fokkal hűvösebb lehet. A maximum 31-37 fok között alakul.
  • Pénteken is napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, néhol előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet általában 17-23 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. A csúcsérték 30-35 fok között valószínű.
  • Szombaton is napos időre kell számítani, gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, néhol lehet zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet nagyrészt 17-22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet. Délután 29-34 fok várható.
  • Vasárnap is napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet. A maximum 29 és 34 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik