Tech

Betilthatják az X-et Brazíliában

Jaque Silva/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Jaque Silva/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A brazil legfelsőbb bíróság szerdán arra kötelezte Elon Musk milliárdost, hogy 24 órán belül nevezzen ki jogi képviselőt az X üzenetküldő platformja élére az országban, ellenkező esetben felfüggesztik az oldal működését Brazíliában, írja a Reuters.

Alexandre de Moraes, a brazil legfelsőbb bíróság vezetője kijelentette, hogy az ország internetes kérdéseket szabályozó törvénye értelmében azok a cégek, amelyek nem tartják tiszteletben a jogszabályokat és a személyes adatok bizalmas kezelését, ideiglenesen betiltásra kerülhetnek az országban.

Elon Musk az ítéletre a maga megszokott módján válaszolt. Először közzétett egy mesterséges intelligencia által generált fotót, amin a brazil legfelsőbb bíróság vezetőjét úgy ábrázolta, mintha „Voldemort és egy sith nagyúr gyermeke” lenne. Mint azt a kommentekbe bevallotta, a kép eredetéről hazudott, és az internetről szerezte.

Ezt követően idézőjelbe téve a bírót, jelezte, hogy Alexandre de Moraes többször is megsértette azokat a törvényeket, amelyek betartására esküdt tett, később pedig azzal riogatta követőit, hogy ha rosszul szavaznak novemberben, akkor Kamala Harris demokrata elnökjelölt is be fogja tiltani az X-et. Eközben persze az önfényezés sem maradt ki: büszkén hirdette ugyanis, hogy az X a híralkalmazás Brazíliában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik