Belföld

Nem küldött pótlóbuszt a MÁV az utasokért a 44-es vonalon, hajnalban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kedden délelőtt nem közlekedtek az S440-es vonatok Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között – olvasható a MÁV oldalán. A 6:03-kor és a 8:03-kor induló vonatok helyett ugyan küldtek pótlóbuszt az utasokért, de a hajnali 4 óra 33 perckor induló járat helyett nem intézett pótlóbuszt a MÁV. A Mávinform Facebook-oldalán egy hozzászóló arról ír, hogy sokáig nem is kaptak tájékoztatást, csak 5:30-kor közölték velük, hogy se vonat, se pótlóbusz nem jön. Egy olvasónk arról írt üzenetében, hogy ezzel a járattal mentek volna be a munkások a megyeszékhelyre dolgozni. Az esettel kapcsolatban írtunk a MÁV sajtóosztályának, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Több helyen vannak még fennakadások a vonatközlekedésben:

  • Kedd délelőtt a Tapolcáról 9:49-kor Keszthelyre induló személyvonat (19627) helyett pótlóbusz közlekedik, ami Alsógyenes megállóhelyet nem érinti. A kimaradó személyvonat helyett a Győrből Keszthelyre tartó Tanúhegy expressz (19607) áll meg Alsógyenesen, kb. 11:09-kor.
  • A veszprémi vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani, mert Tüskevár és Kerta között biztosítóberendezési hiba lassítja a közlekedést.
  • A Székesfehérvárról 7:48-kor a Déli pályaudvarra elindult, Z30-as vonat (4527) Kelenföldön mentőre várakozik, emiatt nem közlekedik tovább. A szerelvényforduló miatt a Déli pályaudvarról 9:10-kor Székesfehérvárra induló, Z30-as vonat (4542) csak Kelenföldtől közlekedik, várhatóan 10 perces késéssel. Utasai a Déli pályaudvarról 9:20-kor Százhalombattára induló, S40-es vonattal (4342) utazhatnak Kelenföldig, ahol az átszállás biztosított.

Jó hír viszont, hogy kedd hajnaltól fokozatosan újraindul a forgalom a Keleti pályaudvaron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik