Belföld

Karambolozott egy tűzoltóautó, majd letarolta a közeli villamosmegállót Szegeden

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu

Karambolozott egy autó és egy valószínűsíthetően egy esethez siető tűzoltóautó egy útkereszteződésben Szegeden, írja a Szegeder. A tűzoltókocsi a Rókusi körút és a Szatymazi utca sarkán a baleset során felborult, és a közeli villamosmegállóba csapódva lerombolta azt. A lap szerint egyelőre nem tudható, hogy valaki várt-e a villamosra a történtek közben. Az útszakaszt teljes szélességében, mindkét irányban lezárták, a 2-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

Az egyik szegedi Facebook-csoport tagja azt írta, hogy „megkülönböztető jelzést használó tűzoltó autónak nem adták meg az elsőbbséget”. A balesetnek sérültjei is vannak. A balesetnél legkevesebb öt mentőautó állt annak megtörténte után nemsokkal. A lap megkereste az Országos Mentőszolgálatot.

2007-ben ugyanebben a kereszteződésben történt már hasonló baleset, amikor szintén egy tűzesethez siető szirénázó tűzoltóautó elé hajtott ki egy kocsi. Akkor nyolcan megsérültek a történtekben.

Frissítés: sérültek

Bakaity Mónika, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese elmondta, a balesetben négyen a tűzoltóautóban ülők közül sérültek meg, egy ember pedig a személyautóban utazók közül.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR-vezetője az MTI megkeresésére közölte: egy tűzoltó súlyosan, három tűzoltó és a személyautót vezető férfi könnyebben sérült meg, helyszíni ellátásuk után mindannyiukat kórházba vitték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik