Belföld

Magyar Péter: Az egészségügyi államtitkár kényszeresen hazudik és uszít

Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala
Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala

Takács Péter egészségügyi államtitkár munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Azonnal távozzon a hivatalából!

– így kezdi vasárnapi Facebook-posztját Magyar Péter.

A Tisza Párt elnökénél az egészségügyi államtitkárral készített Magyar Nemzet-interjú verte ki a biztosítékot. A kormánypárti lapban Takács Péter kijelentette: „Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!”

Azt is kifejtette, hogy ez konkrétan mit jelent:

A mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja. Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja, és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több.

A Tisza Párt elnöke hamar reagált az államtitkár szavaira, pontokba szedve fejtette ki, szerinte miben állított valótlant Takács Péter.

Egyebek mellett Magyar felrója az államtitkárnak, hogy

  • Takács a kórházak és az egészségügyi dolgozók elleni hecckampánynak nevezi a Tisza Párt tevékenységét, miközben „a valóság természetesen az, hogy a valós állapot bemutatásával pont az a célunk, hogy ne tudja elmismásolni a kormány a szükséges kórházi fejlesztéseket, higiéniai előírásokat.
  • Takács szerint Magyar visszaél a jogszabályok adta lehetőséggel, zavarja és feltartja a gyógyítást, ám „ebből természetesen egy szó sem igaz.
  • Takács szerint Magyar dehonesztáló, személyeskedő megjegyzésekkel alázza meg az egészségügyi dolgozókat. „Aki bármelyik felvételt látta a kórházbejárásunkról, az pontosan tudja, hogy ebből egy szó sem igaz.
  • Takács szerint a kormány nem akarja letagadni a valós kórházi állapotokat, ám Magyar szerint a valóság az, hogy „minden kórházban tiltják a fotózást a penészes falakról, életveszélyes épületekről, csótányokról, 40 fokos kórtermekről, a vállalhatatlan higiéniai állapotokról.”

Magyar Péter szerint az egészségügyi államtitkár „nem tehet mást, mint hogy haladéktalanul távozik hivatalából.” Azt is jelezte, hogy a Tisza Párt elnökeként „mindenféle fenyegetés ellenére” folytatja a kórházlátogatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik