Sport

Rasovszky Kristóf szerint Hosszú Katinka rosszul időzített

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Párizsban olimpiai bajnok nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf szerint mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, csak nem mindegy, hogy mikor teszi ezt. Mindezt annak kapcsán mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy Hosszú Katinka és az úszószövetség között olyan nézeteltérés támadt.

Hosszú már az olimpia alatt is többször kritizálta a szövetséget, amiért szerinte hátráltatták Milák Kristóf felkészülését, majd a medencés versenyszámok végeztével lemondásra szólította fel a szervezet vezetőségét. A MÚSZ a napokban, sajtótájékoztatón reagált a történtekre, ezen pedig Gellért Gábor, a nyílt vízi szakág szövetségi kapitánya elmondta, nekik nem jött jól a levél, Rasovszkyt megzavarta az ügy.

„Mindenkinek joga van a véleményhez és annak kinyilvánításához, ezt nem is szeretném vitatni, de az időzítés tényleg nem volt a legszerencsésebb.

Lementek a medencés versenyek, következtünk mi, és azt éreztem, hogy az úszósportban a fókusz megint nem rajtunk, az olimpián következő versenyeinken volt, hanem valami máson.

Nem tudom, hogy egy ilyen levélnek van-e jó időzítése, de talán meg lehetett volna várni vele az olimpia végét” – mondta Rasovszky Kristóf, aki korábban számos vb- és Eb-érmet nyert, és az olimpiai bajnoki címmel vált teljessé az éremkollekciója.

A 27 éves Rasovszky úgy érzi, eleve kevesebb figyelem jut a szakágnak a kelleténél.

„Sokat javult a helyzet, amióta olimpiai szám lett, de még mindig viszonylag sok az olyan hang, amely szerint a nyílt vízi úszás nem egyenértékű. Ez teljesen fals kép, rossz megközelítés. Ugyanolyan úszás ez is, mint az ötven vagy az ezerötszáz méter, még a nyílt vízi kitétel sem biztos, hogy helyénvaló, a többi elé sem mondjuk azt, hogy „medencés”. Úszás és kész” – mondta.

Rasovszky Kristóf Tokióban ezüstöt, Párizsban aranyat nyert, azt még viszont nem tudja, hogy Los Angelesben is elindul-e az olimpián. Egyelőre 2027-ig tervez, akkor ugyanis Magyarország ismét vizes világbajnokságot rendez.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka: Megfogalmazok egy kritikát, erre az elnök burkoltan megfenyeget
A háromszoros olimpiai bajnok szerint a Gyárfás-korszak óta nem sok minden változott a magyar úszósportban, és a hallgatás nem visz előre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik