Belföld

Szörényi keletre disszidálna, ha Magyar Péter lenne a miniszterelnök

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Külföldre távozna Szörényi Levente, az Illés együttes frontembere, ha Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét megválasztanák miniszterelnöknek. Erről a zenész a Demokratának adott interjújában beszélt, amit a Blikk szemlézett. Szerinte Orbán Viktor jó vezető, ezért akarják tönkretenni.

„A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa és fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet; ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát. Donald Tusk lengyel miniszterelnök is irányított ember, de ő legalább határozott karakterű és karakán, szemben az Egyesült Államok jelenlegi, félkegyelemű elnökével” – mondta Szörényi, aki kifejtette véleményét Magyar Péterről:

„A magyaroknak kitalált karakter, akit Orbán Viktor ellenében pénzelnek és építenek, egyszerűen minősíthetetlen. Mindig sikeresen megtalálják azokat a kellően narcisztikus személyeket, akik ezerszeresen is hiába járatják le magukat, még nagyképűbben állnak vissza a pástra. Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba” – jelentette ki Szörényi, akit szép emlékek fűznek Törökországhoz és vonzzák Anatólia pazar műemlékei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik