Nagyvilág

Menet közben gyulladt ki az óriáskerék egy lipcsei fesztiválon – videó

Heiko Rebsch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az óriáskerék kiégett gondolája a lipcsei Highfield fesztiválon 2024. augusztus 18-ára virradó éjszaka.
Heiko Rebsch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az óriáskerék kiégett gondolája a lipcsei Highfield fesztiválon 2024. augusztus 18-ára virradó éjszaka.

Mintegy huszonöten szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben szombaton este – közölte Josephine Sader, a német rendőrség szóvivője.

Az óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este kilenc óra tájékában kigyulladt és teljesen kiégett. A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy hirtelen az óriáskerék elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán – mint fogalmazott – „síri csönd állt be”.

Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen égési sérüléseket szenvedtek, egy ember pedig esés következtében sebesült meg. A hatóságok szerint legalább négy rendőr is van a sérültek között.

Az éppen akkor színpadon fellépő Ski Aggu művésznevű rapper később az Instagramon azt írta, hogy megsúgták neki, semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy tömegpánikot. Mint írta, szerencsére ezt sikerült elérni.

Köszönöm, hogy mindannyian nyugodtak maradtatok és ezzel sikerült elkerülni valami rosszabbat

tette hozzá.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik