Tech

Mutatjuk a napelemes kalapot, amivel töltheti a mobilját

EcoFlow
EcoFlow
Nehéz rá azt mondani, hogy nincs semmi értelme.

A nyár legérdekesebb kiegészítőjét a HVG szúrta ki: az EcoFlow egy olyan napelemes kalap, amivel akár egy okostelefon is tölthető.

A kiegészítő Power Hat néven kerül forgalomba, a karimán helyet kapó napelemei vékony, hajlékony anyagból készültek, és a gyártó ígéret szerint egy 4000 milliamperórás akkumulátorral szerelt mobil nagyjából 3–4 óra alatt tölthető fel vele.

Az energiaátvitel vezetéken történik, 12 wattal, méghozzá a kalap hátulján elhelyezett USB-A és USB-C portokon keresztül. Vélhetőleg ezen alkatrész okán kell számolni a 370 grammos súllyal, ami messze van az ideálistól, de vészesnek nem mondható, hiszen egy Apple AirPods Max fejhallgató ennél például nehezebb.

A kalap emellett IP65 szabvány szerinti por- és vízállósággal is rendelkezik, egy esőt simán ki kell bírnia, a promóvideó tanúsága szerint nyugodtan hordható pecázáshoz, méret tekintetében pedig 56-58 és 59-61 centiméter átmérő között állítható kiszerelések közül lehet választani. Az ár persze a magyar pénztárcákhoz mérve kicsit sokkoló, hiszen 129 dollárt (~46 ezer forint) kell fizetni a többfunkciós kiegészítőért, megrendelni pedig augusztus 31-ig lehet. A kiszállítást szeptemberre ígéri a gyártó, így a vénasszonyok nyara még átvészelhető benne, ha sikerül beszerezni egyet.

Kapcsolódó
Kapkodtak a magyarok a légkondikért, fel is pörögtek a villanyórák
Az extrém meleg idén jelentősen megdobta a klimatizáló eszközök iránti keresletet, csúcsot döntött a nyári fogyasztás is, a légkondi pedig könnyen átdobhat minket a rezsicsökkentésen felüli kategóriába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik