Élet-Stílus

Szinetár Dóra felidézte legemlékezetesebb színpadi bakiját

Tulok András / RTL
Tulok András / RTL
A Szerencsekerék stúdiójában elevenítette fel a történetet.

Szinetár Dóra is játékosként tűnt fel a Szerencsekerék csütörtöki adásában, melyben a színpadi bakikról is szó esett. A műsort vezető Kasza Tibi érdeklődésére a színésznő felidézte a számára legemlékezetesebb esetet, amikor úgy lépett színpadra, hogy nem jutott eszébe a szövege – illetve a dala – első sora.

Egyszer felejtettem el úgy szöveget, amit nem hittem, hogy megtörténik. Amikor az Óz, a csodák csodája című musicalben Dorothyt játszottam a Vígszínházban. (…) Úgy kezdődik ugye az előadás, hogy Dorothy berohan két copffal meg Totó kutyával, vesz egy mély levegőt és elkezdi énekelni a musicalirodalom egyik leghíresebb dalát, a Szivárvány dalt, amit mindenki ismer. Azon a vasárnap délelőttön az történt, hogy bementem, vettem egy levegőt, és rájöttem, hogy fogalmam nincs, hogy melyik sorral kellene elkezdeni

– mesélte a színésznő.

Mint mondta, vele szemben két bucka volt a színpadon: az egyik a súgót, a másik a karnagyot rejtette, tőlük próbált meg segítséget kérni, de mivel egyikük sem sejtette, hogy nem tudja az előadás első sorát, csak integettek neki, amikor feléjük nézett.

Visszamentem középre, vettem egy levegőt és elkezdtem üzbégül énekelni, mire nyilván rájöttek, hogy valami nem stimmel, és akkor így derékig kilógva elkezdtek segíteni. Mondták veszettül a szöveget ketten sztereóban, amitől meg annyira elkezdtem röhögni, hogy soha többet nem bírtam semmit énekelni, hanem »Totó, Totó!« kiáltásokkal rohangáltam fel-alá a színpadon

– emlékezett vissza Szinetár, aki később arról is beszámolt, hogy amikor egyszer bábokat játszottak a színpadon, a nézőtér felé néztek, és nem hallotta a párbeszéd-jelenetben, mikor következik ő, ezért a mögötte álló színészkollégájával megbeszélték, hogy minden kérdés végén kissé fenékbe rúgja, hogy tudja, ő jön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik