Belföld

Jön a Cirque du Soleil

Saltimbanco című előadásával Budapestre érkezik a legendás Cirque du Soleil decemberben.

A világhírű kanadai társulat öt előadást tart a legrégebben futó és leglátványosabb showműsorából a Papp László Budapest Sportarénában december 9. és 12. között – közölte a fellépéseket szervező Live Nation.

Elnevezése a “saltare in banco” kifejezésből ered, amelynek jelentése “ugrás a színpadra”. Az előadás, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált, határozott képekkel és karakterekkel viszi utazásra a nézőket egy álomvilágba.

A Saltimbancót először 1992-ben mutatták be Montrealban, az ezt követő tizennégy évnyi sátras turné ideje alatt mintegy 9,5 millió néző látta.

2007-ben átgondolták és felújították az előadást: ezáltal nagyobb méretű, újszerű hang- és fényhatásokat felvonultató akrobatikus arénashow vált belőle. Óriási, több mint hétszáz négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, az aréna teljes magasságában légtornászok, zsonglőrök és rúdakrobaták játszanak.

Az egyedülálló, a mozgásművészek és akrobaták munkájára épülő világhírű cirkuszt 1984-ben alapította meg Guy Laliberté és Daniel Gauthier. A több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztató társulat turnéi során több állandó előadással és turnéval örvendeztette meg a közönséget. Magyarországon legutóbb 2008-ban léptek fel Delirium című műsorukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik