Gazdaság

Nem kaptak bért, reggel tüntettek a dunaújvárosi Vasmű dolgozói

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az ígéret szerint augusztus 12-én kellett volna megkapniuk elmaradt bérüket (duol.hu) a dunaújvárosi vasmű dolgozóinak, de úgy tűnik, ez nem történt meg. Hétfő reggel 7 órakor ezért a dunaújvárosi vasmű igazgatósági épülete előtt tüntettek a dolgozók az elmaradt munkabérek miatt – értesült a Portfolio.hu.

Úgy tudják, a Liberty Dunaújváros cégvezetője, Rahul Yenurkar ígéretet tett, hogy a nap folyamán a dolgozók megkapják a fizetésüket, de a több ütemű kifizetés lehetősége is felmerült, ami nemtetszést váltott ki a dolgozóktól.

Információik szerint a demonstráció másfél óra után ért véget, de a szakszervezet javaslatára a dolgozók megállapodtak abban, hogy ha 14 óráig nem érkezik meg a fizetés, újra tüntetni fognak.

Szombaton írtuk, hogy A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői arról tájékoztatták a dunaújvárosi vasműben dolgozókat, hogy  a Liberty Dunaújváros nem tudja határidőre kifizetni a béreket. A 24.hu-hoz eljutott levél szerint a szervezetek vezetői felhívták a munkáltató figyelmét arra, hogy kötelessége a béreket a határidőre kifizetni, és felszólították a céget, hogy tegyen meg minden ennek érdekében. A bérek már júliusban is késve érkeztek a bankszámlákra.

Elvileg kínai százmilliárdokból menthetik meg a volt Dunaferrt, elektromos ívkemencés termelésre állítanák át a vasműt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik